„Alice în Țara Minunilor”, festival de lumini în Grădina Botanică din București. Hai și tu!

Peste 10.000 de persoane au vizitat expoziția multimedia „Grădina Luminilor” în primele zile de la deschidere

Expoziția multimedia „Grădina Luminilor” cu tema „Alice în Țara Minunilor”, găzduită de Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București și-a deschis porțile vineri, 3 noiembrie 2023, oferind vizitatorilor o incursiune captivantă într-o lume de basm și o întâlnire uimitoare între poveste, tehnologie și creativitate.

Cel mai lung tunel luminat din Europa

Expoziția care aduce pentru prima dată în România cel mai lung tunel luminat din Europa, le-a oferit o experiență de neuitat miilor de vizitatori care au pășit în aceste zile pe tărâmul magic din Grădina Botanică.

Tunelul de 200 de metri lungime este luminat de 320.000 de leduri și face parte dintr-un traseu inedit cu zeci de atracții: scene tematice, instalații artistice și puncte foto, copaci luminați, precum și spectacole de lumini și multimedia unice.

Vizitatorii au putut admira și interacționa cu diferite forme de artă luminoasă și s-au întâlnit cu elemente și personaje din lumea magică „Țara Minunilor”, cum ar fi Alice, iepurele, pisica de Cheshire, omida, petrecerea cu ceai a pălărierului și, bineînțeles, castelul reginei de Cupă. 

Traseul este interactiv, copiii vor fi provocați să răspundă la întrebări din poveste și vor fi fascinați de figurinele luminoase care par desprinse dintr-o lume magică.

De asemenea, melodiile din ”Alice în Țara Minunilor” te întâmpină peste tot și fiecare instalație luminoasă este de-a dreptul feerică, numai bună de făcut zeci de poze cu cei mici.

„Suntem încântați să primim vizitatori dornici să descopere și să se lase inspirați de această lume magică în care frumusețea naturii este pusă în valoare de efectele de lumini. Este un eveniment inedit în România care deja se bucura de succes, au venit inclusiv persoane din alte orașe să ne viziteze în aceste zile.” a declarat prof. univ. Dr. Paulina Anastasiu, director al Grădinii Botanice „Dimitrie Brandza” a Universității din București.

Expoziția „Gradina Luminilor” a fost adusă în România de compania Wonderful Lighting, deținătoare a brandului “Garden of Lights”.

Expoziția Garden of Lights va rămâne deschisă în perioada 3 noiembrie 2023 – 3 martie 2024, la Grădina Botanică din București, Șoseaua Cotroceni nr. 32.

Instalații colorate din poveste pot fi admirate și în timpul zilei, dar seara se transformă în locuri feerice, după căderea întunericului.

Ziua, grădina poate fi vizitată la prețul de 10 lei pentru un bilet întreg și 5 lei pentru un bilet redus.

După ora 16, când se înserează, prețurile cresc:

Luni – joi: 52 de lei preț întreg/ 42 de lei preț redus/ 1,5 lei copii mai mici de 100 cm.

Vineri – duminică: 63 de lei preț întreg/ 52 de lei preț redus/ 1,5 lei copii mai mici de 100 cm.

Nu este acceptat accesul cu animale de companie.

Expoziția va fi închisă în zilele de 24 și 31 decembrie 2023. Dar toată iarna va fi deschisă pentru vizitatorii curioși să descopere un eveniment magic, care se organizează prima dată în România.   


0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments