Amelia Earhart: prima femeie-aviator din lume care a zburat peste Oceanul Atlantic

Amelia Earhart a fost fiica juristului Samuel Stanton Earhart și a lui Amy Otis și a rămas în istorie pentru titulatura de ,,prima femeie care zburat peste Oceanul Atlantic”.

Aceasta a fost pionier în aviație, militantă angajată pentru susținerea drepturilor femeii și autoare americană. Amelia a zburat pentru prima oară cu avionul în 1920, dar părinții săi au refuzat finanțarea cursului de pilot din cauza costurilor.

Cu toate astea, în 1921 a putut lua primele ore de zbor de la Neta Snook, iar după șase luni și-a cumpărat un avion ,,Kinner Airster” cu ultimii bani economisiți, cu care a stabilit recordul de înălțime de zbor pentru femei cu o altitudine de 4.267 m.

Din păcate, după divorțul părinților s-a mutat cu mama ei pe coasta de est a SUA și a vândut avionul pentru a cumpăra un automobil de tip sport, ulterior a lucrat ca învățătoare.

Cu toate astea, nu a lăsat pasiunea să îi scape printre degete, așa că în 1932 a dorit să urmeze exemplul lui Lindberg care a traversat singur Oceanul Atlantic, lucru pe care ea a reușit să îi facă de două ori.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments