Ce trebuie sa stii despre narghilea?

Narghilea, cunoscuta si sub denumirile de shisha, narghile, hookah, este un instrument cu o singură sau cu mai multe tulpini pentru vaporizarea și fumatul tutunului, adesea aromat (Ma’assel) al cărui vapor sau fum este trecut printr-un bazin de apă – adesea pe bază de sticlă – înainte de inhalare.

Narghilea Bucuresti
Narghilea Bucuresti

 Narghileaua provine din provinciile nord-vestice ale Indiei de-a lungul graniței cu Pakistanul în Rajasthan și Gujarat, originile sale fiind datate cu aproape un mileniu în urma. Narghilele erau simple, primitive și cu un design robust, de obicei realizate dintr-o bază de coajă de nuca de cocos și un tub atasat acesteia. Narghileaua  și-a făcut drum prin Regatul Persan care a inclus și Pakistan, Afganistan, o mare parte din Asia de Mijloc și părți arabe din Africa de Nord.

Când narghileaua a intrat în Turcia în urmă cu aproximativ 500de ani, a suferit o creștere a popularității în rândul clasei superioare și a intelectualilor, schimbându-se astfel în design.  Narghileaua a crescut în dimensiuni și complexitate și a devenit similara cu modele cu care suntem mai familiari astăzi. La design au fost adăugate alamă și sticlă și mai puțin lemn. Au fost adăugate picturi și mozaicuri complexe pentru frumusețe și eleganță. Popularitatea a crescut în cafenelele cu narghilea din societatea turcă cu două-trei secole în urmă. Un chelner de bar cu narghilea era tratat similar cu un bucătar datorita pregătirii narghilelei. Fumatul cu narghilea a migrat spre sud în lumea arabă, din Turcia în Liban și Siria unde a primit numele de arghile. S-a răspândit apoi în Egipt și Maroc unde este cunoscut sub numele de shisha.  Este, de asemenea, cunoscut sub numele de bule hubble în Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite. Astăzi, barurile cu narghilea sunt locuri sociale unde multe persoane se reunesc pentru a discuta, socializa.

Majoritatea țărilor fumatoare de narghilea servesc shisha ma’asel. Shisha ma’asel este o combinație de tutun, melasă de miere și fructe uscate. Fumul este filtrat prin apă rece.

„Când fumezi narghilea, ai timp să te gândești. Te învață răbdare și toleranță și îți oferă o apreciere a bunei companii. Fumătorii de narghilea au o abordare a vieții mult mai echilibrată.” (Ismet Ertep, Turcia).

Narghilele AMY Deluxe (Germania)  sunt cunoscute pentru calitatea  deosebita , acestea remarcandu-se printr-o coloană de fum din oțel inoxidabil și un vas de sticlă de înaltă calitate.

Indragostiti de cultura narghilelei, dorim sa oferim cele mai bune și potrivite produse fumătorilor. Importam și distribuim exclusiv produsele Amy Deluxe (Germania), unul dintre cei mai apreciați producatori de narghilele din lume, în special Europa.

Narghilelele Amy Deluxe sunt originale și pline de personalitate (minimaliste, viu colorate). In prezent avem o gamă largă de narghilele cât și accesorii, consumabile (arome, cărbuni naturali etc) și piese de schimb, pe care le puteți achiziționa din magazinele noastre.

Va invitam sa descoperiti “pilonul” traditiei orientale in Magazinele noastre din Bucuresti:

AMY SHOP Sos.Mihai Bravu nr.452-460 (Complex PROSPER VITAN) sector 3

Si

AMY SHOP  Bulevardul I.C. Bratianu, 44, Parter, Sector 3, Bucuresti.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

Redactie

Orasul Bucuresti prezentat altfel! Aici poti gasi evenimente, cafenele, locatii, fotografii, oameni si idei frumoase, prezentat de tineri pentru tineri !

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments