FOTO/ Oază de relaxare și frumos, la doar 4 ore distanță de București. De ce să mergi ”la băi” în Bulgaria

La doar patru ore distanță de București, aproape de Varna, se află stațiunea Sf. Constantin si Elena, o mică bijuterie pe litoralul bulgăresc, perfectă pentru cei ce sunt în căutare de relaxare și liniște.

Cunoscută drept prima stațiune de la malul bulgăresc al Mării Negre, locul este căutat și pentru apele sale termale. Combinând efectul vindecător al apei minerale cu puterea climatului marin, acest loc te aduce mai aproape de o stare de bine, atât pentru corp cât și pentru minte.

Ensana Hotels s-a extins în Bulgaria

Pe asta mizează și Aquahouse Hotel & Spa, cel mai nou hotel din grupul Ensana, principalul operator hotelier în domeniul hotelurilor de spa medical.

Aquahouse Hotel a fost construit anul trecut și a intrat în circuitul turistic în iunie 2022, iar de la 1 octombrie 2023 s-a alăturat grupului Ensana. Complexul hotelier de 5 stele se întinde pe o suprafață de peste 6.000 metri, are 14 piscine și 411 camere.

Întregul concept te inspiră să fii mai aproape de natură și de valurile mării.

De ce să mergi ”la băi” în Bulgaria

Hotelul este potrivit atât sezonului cald, cât și sezonului rece, devenind o oază de relaxare în orice moment al anului.

Cele peste 400 de camere pot avea priveliște în grădină, dar și spre mare, iar răsăritul deasupra Mării Negre te încarcă de bună dispoziție și frumos.

Toamna și iarna, turiștii sunt invitați să se plimbe pe plajă, pe imensul domeniu al hotelului sau să descopere orașul Varna, dar și să se bucure de tratamentele oferite de Aquahouse Hotel & Spa.

Noua locație Ensana deține o colecție impresionantă de piscine interioare și exterioare, unele încălzite și în sezonul rece, precum și o largă zonă termală, care include saune, băi cu aburi și alte facilități. Apa minerală termală are 46 de grade Celsius și este folosită cu succes în tratamente de prevenție și vindecare a bolilor cardiovasculare, endocrine, precum și în afecțiuni ale sistemelor nervoase și musculo-scheletal.

Tratamente pentru toată familia

La Aquahouse Hotel & Spa sunt 4 zone separate care oferă diferite tipuri de activități: aqua, wellness, zona termală, dar si multe restaurante și baruri.

De asemenea, pentru că hotelul se situează la doar 25 de metri de plajă, pe perioada sezonului cald turiștii beneficiază de circa 200 de șezlonguri pe plajă.

Nu sunt uitați nici prichindeii din familie, care dispun de zone special amenajate în piscine și în gradină, dar și de o sală de jocuri plus multe alte activități.

Hotelul oferă o întreagă serie de proceduri și terapii medicale, spa & wellness, care au la bază apa termală vindecătoare, o resursă de frumusetețe și sănătate de secole. Proprietățile vindecătoare ale apei termale ajută totodată oaspeții să își îmbunătățească întreaga stare de sănătate, precum și sistemul imunitar.

Apa minerală din stațiune ameliorează tonusul general și ajută la menținerea unei stări optime de sănătate, întărind imunitatea. Astfel, oaspeții au ocazia să se răsfețe într-un climat de relaxare pură.

Hotelul oferă și o serie de tratamente semnatură, unice, cu produse realizate special pentru Aquahouse. Este vorba despre Pine Sea-cret (bazat pe conuri de pin) și Aqua Sea-cret (bazat pe nisip de mare și uleiuri din alge).

Pentru anul 2024 cei de la Ensana plănuiesc să introducă noi programe de spa:

  • Weightloss (program prin care înveți importanța alimentației sănătoase și a mișcării),
  • Healthy în Aquahouse (program pentru îmbunătățirea stării de sănătate fizică și mentală),
  • De-stress (program personalizat pentru a determina nivelul de stres și pași pentru a avea o viață mai relaxată și echilibrată)

Dar până atunci, având în vedere că se apropie sărbătorile de iarnă, pe site-ul hotelului există mai multe oferte pentru toate gusturile, pentru cei care vor să se relaxeze de Revelion, dar și pentru pasionații care vor să își planifice din timp vacanțele.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments