În București se lansează un Centrul de Educaţie şi Formare prin Benzi Desenate

Imagine de thank you for 💙 de la Pixabay

Centrul de Educaţie şi Formare prin Benzi Desenate va fi lansat pe 10 noiembrie, sub egida Muzeului Naţional al Literaturii Române, la sediul din Strada Nicolae Creţulescu.

Centrul, primul din România, include conceptul de şcoală de benzi desenate European School of Comics, cu materiale de învăţare, predare şi evaluare prin benzi desenate, precum şi un laborator de cercetare care îşi propune să studieze rolul, impactul şi evoluţia folosirii benzii desenate în educaţie, scrie Agerpres.

Participanţii vor descoperi etapele de realizare a benzii desenate într-un mediu în care să se simtă încrezători şi inspiraţi pentru a-şi explora potenţialul, a-şi dezvolta abilităţile creative, imaginaţia, modul de comunicare şi scrierea creativă.

La ateliere se vor dezbate subiecte din literatură şi nu numai, sub formă de benzi desenate şi romane grafice, prin metoda BDAS – Banda Desenată Aplicată la Şcoală.

Totodată, se va aborda şi banda desenată în arta digitală şi publicitate.

Centrul include şi o bibliotecă de benzi desenate, care va putea fi consultată gratuit, la sediul muzeului, începând cu data de 10 noiembrie.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments