West Side Flower Fest: 13 grădini tematice au apărut în Parcul Drumul Taberei

13 grădini spectaculoase tematice vor fi amenajate pe o suprafață de 550 mp în Parcul Drumul Taberei. Acestea au început să fie amenajate încă din data de 6 iunie de peisagiștii de la ADPDU Sector 6 alături de la studenții de la Universitatea ,Ion Mincu’ din București.

Amenajarea lor va dura trei zile, iar bucureștenii le vor putea vizita în voie pentru a se mira de frumusețile gândite de specialiști și de cei 39 de studenți, viitori urbaniști-peisagiști și cei cinci profesori care îi ghidează.

,,Sunt unice în lume, pentru că sunt rezultatul unei munci didactice. Mai există și în alte părți din afara României asemenea grădini, dar sunt proiectate de peisagiști profesioniști, cu multă experiență. Grădinile tematice propuse de noi au rol educativ.

Ne dorim ca cetățenii să vadă că pot să-și planteze în curtea casei, a blocului sau chiar pe balcon nu doar câteva flori și verdețuri. Grădina poate fi un decor în sine. Însă, pentru ca plantele să reziste, trebuie să știi pe care să le alegi, în funcție de sol, de temperatură, cum să le îngrijești, cum să le combini, astfel încât să arate bine, unitar”, a precizat Sorina Rusu, profesorul coordonator al proiectului, la care s-a lucrat timp de trei luni

Tematicile sunt: grădina de plante perene, grădina zen, grădina alpină, grădina ascunsă, grădina biodiversității, grădina comunitară, grădina verticală, grădina din balcon, grădina mozaic, grădina romantică, grădina de plante aromatice și grădina de legume, fiind amenajate pe suport de paleți.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments