,Ziua Crucii. Cârstovul Viilor’, evenimentul care împletește tradițiile cu sărbătoarea în curtea Muzeului Național al Satului ,Dimitrie Gusti’ pe 16 și 17 septembrie

Bucureștenii și turiștii aflați în Capitală în această perioadă sunt invitați la evenimentul ,Ziua Crucii’, care amintește de sfârșitul verii agrare, marcată prin culesul viilor și bătutul nucilor.

Ziua Crucii dăruiește lumii vegetale puteri tămăduitoare, fiind și ultima zi în care se culeg plantele de leac. Pentru Biserica Ortodoxă ziua aceasta este prăznuită în amintirea celor două evenimente importante legate de acest simbol precum: Aflarea Crucii pe care fusese răstignit Mântuitorul și Aducerea Sfintei Cruci în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

Localnicii se pot bucura acum de un eveniment dedicat tradiției și sărbătorilor în curtea Muzeului Național al Satului ,Dimitrie Gusti’, unde au la îndemână un târg cu diverse produse românești, dar și muzică tradițională.

PROGRAM

16 septembrie: – orele 9:00 – 19:00 – târg – orele 9:00 – 12:00 – slujbă religioasă la Biserica Turea
17 septembrie: – orele 9:00 – 19:00 – târg – orele 14:30 – spectacol susținut de Ansamblul Folcloric Țara Vrancei (Focșani, jud. Vrancea) la scena din Satul Nou.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments