Văzute prin ochiul interbelic: cei mai apreciați artiști din Bucureștiul de odinioară

În Bucureștiul interbelic existau câteva localuri unde oamenii puteau să se distreze și să uite de griji sau supărări. Mulți cei din vremurile apuse frecventau locații precum: Colos, Carlton, Caru’ cu bere sau Melody.

Jean Moscopol s-a născut în 1903 în Brăila, dar datorită vocii moștenite de la mamă a reușit să ajungă cunoscut și în București. Românii îi ascultau cântecele înregistrate pe discurile Columbia, his master’s Voice, Homocorde și Parlophon, care i-au făcut cele mai multe înregistrări.

Titi Botez s-a născut în 1902 la București, a urmat un curs de canto clasic la Academia Regală de Muzică și Artă Dramatică din București, după ce trecuse și pe la Conservatoarele particulare Alberto della Pergola și Egizio Massini, iar mai apoi și-a marcat drumul în muzica românească.

Cristian Vasile se afla și el printre cei cunoscuți ai vremii. Născut la Brăila în 1908, maestrul neîntregut în tango-uri și romanțe a reușit să abordeze ritmuri și genuri muzicale într-un alt mod față de ceilalți artiști.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments