Adrian Dupu, despre Asociația Tinerilor din Administrația Publică: ,,mi-aș dori să schimbați percepția asupra lucrătorului la stat”

Secretarul de stat la departamentul pentru relația cu Republica Moldova a fost și el prezent la lansarea ATAP din 23 mai. Acesta a mărturisit că își dorește foarte mult ca noua generație de tineri din sectorul public să schimbe percepția tuturor asupra angajaților de la stat.

,,Vă felicit pentru această inițiativă! Sper că sper că ceea ce ați spus la început să rămână și pe parcurs valabil, iar scopul asociației să fie și ceea ce vă va ghida peste ani pentru că e foarte ușor de deraiat de la principiile pe care ni le propunem la început.

Mi-aș dori ca această asociație să ducă la îmbunătățirea modului de lucru în statul român. Nu-mi permit să vă dau multe sfaturi pentru că sunt tânăr încă și nu am mulți ani lucrați la stat. Prima mea funcție a fost de secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Nu mai lucrasem într-o instituție de stat și țin minte că în primele zile din pandemie am văzut oameni care plecau în fugă, ceea ce m-a făcut să cred că a luat foc ceva sau s-a întâmplat vreun incident. Am întrebat și mi s-a spus: ,,E 16:30 și pleacă lumea acasă.”

,,Din păcate, acest lucru se repeta în fiecare zi, așa că tare mi-aș dori să schimbați percepția asupra lucrătorului la stat pentru că atunci când eram facultate toată lumea voia să lucreze la stat din acest considerent. Știți foarte bine că nu e cea mai bună percepție asupra noastră sau a angajaților la stat.

Trebuie să schimbăm și percepția, dar și atitudinea. Îmi place să cred că a venit generația în care lumea nu se va mai îngrămădi să lucreze la stat pentru că munca e puțină și bani mulți, ci își dorește să lucreze aici ca să facă lucrurile să meargă. Eu vă doresc succes și sper ca tot mai mulți tineri să se alăture vouă și împreună să faceți această schimbare de care este nevoie. Dacă nu o faceți voi, va trebui să mai așteptăm mulți ani de acum încolo”, a declarat Adrian Dupu.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments