,Autostrada Soarelui’ a fost ideea lui Henri Coandă: de ce a primit numele acesta?

Autostrada cunoscută de toți românii sub numele de Autostrada Soarelui a fost dată în folosință în anul 1987, după ce specialiștii au început lucrările pentru ea înainte de Revoluție.

Lucrările de pe A2 au continuat însă și după evenimentul istoric, dar doar până în 1993, în vremea în care Nicolae Văcăroiu era premier. Lucrările au fost redeschise în 1998, iar după 6 ani au fost deschise încă două tronsoane de trafic.

Mai exact, era vorba despre București – Fundulea și Fundulea – Drajna Nouă, care măsoare în totalitate 106 km. Doi ani mai târziu, oamenii au putut să se folosească și de tronsonul Drajna-Fetești, dar doar pentru două dintre benzile de circulație.

Cu toate astea, istoria sa începe în mintea lui Henri Coandă, după o soluție experimentată cu succes la Măneciu-Ungureni. Cel din urmă a dorit să aplice transportul prin tuburi și în cazul oamenilor, astfel că urmau să fie construite mai multe astfel de autostrăzi.

O altă rută plănuită de expert ar fi trebuit să lege Bucureștiul de litoralul Mării Negre și de ,Orașul Viitorului’, prin ceea ce savantul a numit ,Autostrada Soarelui’, pentru că duce pe drumul spre mare, căldură și raze puternice.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments