Descopera Bucurestiul

Mai mult decat orasul Bucuresti

Parcul Herastrau – Bucuresti

2 min read

Parcul Herastrau – Bucuresti este situat pe malul Lacului Herăstrău și se întinde pe o suprafață de 110 hectare, dotat cu șalupe, vaporașe și hidrobiciclete, este utilizat pentru agrement, navigație și sporturi nautice reprezentant una dintre cele mai mari atracții turistice din București.
Parcul Herăstrău a fost construit în anul 1936 și este situat în partea de nord a orașului, delimitat de B-dul Prezan Constantin, B-dul Aviatorilor, Șos.Nordului, Str. Elena Văcărescu, Șos. București-Ploiești și Șoseaua Regele Mihai I.
La pas prin parcul Herăstrău am descoperit un colțișor de liniște și splendoare numit Grădina Japoneză. Fiind contruită în 1998 de către Asociația Culturală Româno-Japoneză grădina este amanajata în cel mai autentic stil japonez.
Dintre cei care nu am ajuns încă pe plaiurile Japoniei, în această gradina putem descoperii acum hanami,  mici cursuri apă cu îngrădituri din lemn, delușoare, podețe arcuite, lanterne japoneze de exterior, un mic lac cu maluri pietruite și – ceea ce ne fascinează în perioada primăveri- pajiștea de un verde crud și cireșii parfumați și înfloriți.
La Grădina japoneză din Herăstrău se poate ajunge și pe la intrarea din Piața Aviatorilor, pe Aleea Cariatidelor, pe lângă Fântâna Modura, apoi pe aleile din stânga până dincolo de locul amenajat pentru sporturi extreme.

Parcul Herastrau - Bucuresti

Daca iti place poti citi si: Calatoria unui Brazilian la Bucuresti

Atracții importante: Lacul Herăstrău, Sculptură „Pescăruşi”, Lacul vechi, Grădina japoneză, Palatul Elisabeta, Ansamblul Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, Arcul de Triumf, Insula Trandafirilor.
Cele mai frumoase monumente pe care le putem aminti sunt: Monumentul părinților fondatori ai Uniunii Europene,Fântâna Modura,Statuia lui Charles de Gaulle din București,Statuia „Prometeu” din București,Nimfa adormită,Statuia „Hercule doborând Centaurul”,Clubul Diplomatic din București.

Hartă Monumente istorice : http://www.apmnir.ro/map.php

Sursa foto: http://www.herastrau.ro/restaurant.html; http://www.luminapentrutoti.ro/sa-ne-imbtatisam-cu-natura-parcul-herastrau/herastrau-gradina-japoneza/

Distribuie pe:

Leave a Reply

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Notify of