Ce sunt Dolarii de nisip: se găsesc în ocean și nu trebuie să fie atinși
Oamenii care s-au putut bucura de frumusețea oceanului și au fost în căutare de scoici care mai de care mai spectaculoase cu siguranță au dat peste Dolarii de nisip.
Aceștia sunt, de fapt, organisme vii care aparțin ordinului Clypeasteroida. Specialiștii au descoperit de-a lungul timpului că sunt înrudiți și cu aricii, stelele de mare sau castraveții de mare. Detaliul interesant la Dolarii de mare este că scheletele lor sunt acoperite în întregime de piele, nu de cochilii.
Cei vii sunt gri sau violet și sunt acoperiți de nenumărați spini mici și denși, iar cei morți sunt albi sau de un galben prăfuit. Gurile lor sunt denumite Lanterna lui Aristotel și conțin cinci structuri asemănătoare dinților ascuțiți prin care se hrănesc prin partea inferioară a corpului.
De asemenea, acești țepi îi ajută și să se deplaseze pe fundul oceanului din emisgera nordică, acolo unde se regăsesc. Dacă găsești un Dolar de nisip viu pe plajă, experții recomandă să îl plasezi ușor în mare cu o mânușă sau un alt obiect.
Cel mai bine este să te ferești să nu pui mâna pe ei pentru că pot produse o substanță galbenă numită echinocrom care îți lasă mâinile pătate la doar o simplă atingere.
Mai mult decât atât, află că micile vietăți sunt protejate prin lege în Statele Unite ale Americii, așa că trebuie să eviți să iei cu tine un astfel de ,suvenir’ viu pentru a-l ține acasă într-un acvariu.