Distracțiile românilor din vremea comunismului: înainte era mai bine?

Cei mai mulți români își amintesc de vremurile foarte simple, dar și sărăcăcioase din perioada comunismului. Cu toate astea, lucruri bune existau și atunci, iar majoritatea dintre ei țin minte mai ales petrecerile din sufragerie sau de ieșirile rare în oraș. Ce distracții existau pentru oameni atunci?

Petrecerile clasei muncitoare: acestea se desfășurau de cele mai multe ori în perioada sărbătorilor religioase, pentru a distrage oamenii de la biserică.

Serile tumultoase ale intelectualilor: ei se distrau de cele mai multe ori în case, în grupuri exclusiviste, fiind cu toții panicați de securitate. Cu toate astea, băutura, muzica și casetele video închiriate le alinau emoțiile puternice.

Desenele animate cu porți: distracția pentru copii era la ore fixe și de scurtă durată. În acele vremuri, toată lumea era nevoită să își facă planurile de peste zi în funcție de programul de la televizor.

Discoteci și cluburi studențești: viața de noapte pe vremea lui Ceaușescu era împărțită pe clase sociale, așa că nu toți aveau acces la cele mai cunoscute locații de noapte. Majoritatea tinerilor își petreceau însă timpul la Casa de Cultură Studențească ,Grigore Preoteasa’, clubul politehnicii 303, CLub A, Club ,Nicolae Iorga’ al ASE sau clubul Universitas.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments