Lucruri neștiute despre animația ,Popeye Marinarul’: piesa tematică a fost compusă de un român
,,Popeye Marinarul” a fost parte pentru scurt timp din amintirea celor care și-au trăit copilăria în comunism. Animația a fost interzisă ulterior în România pentru că Olive, femeia de care era el îndrăgostit, semăna mult prea mult cu Elena Ceaușescu. Iată câteva detalii inedite despre desenul fabulos care a apărut pentru prima oară doar în benzi desenate.
Popeye și Olive au existat în realitate: personajele au avut la bază oameni reali. Mai exact, Elzie Segar s-a inspirat din înfățișarea vecinului său care avea un singur ochi. De asemenea, Olive a avut la bază tot o vecină – o femeie înaltă cu o talie subțire și care își purta mereu părul prins în coc.
A convins copiii americani să consume spanac: după ce seria animată a început să apară pe micile ecrane, consumul de spanac a crescut cu 33% datorită lui Popeye, catalogat fiind drept al treilea aliment preferat al micuților din SUA.
Primul personaj de benzi desenate care a primit o statuie: în cinstea personajului a fost ridicată o statuie în Crystal City, Texas, în 1937, pentru a sărbători impulsul dat industriei de spanac din regiune.
Creatorul a decis inițial ca Popeye să fie un personaj secundar: la începuturi, protagonistul care a făcut istorie a fost un personaj de duzină, dar popularitatea lui l-a adus rapid în prim-plan.
Un român a compus melodia lui Popeye: melodia specială a protagonistului a fost compusă de textierul de origine română Sammy Lerner în doar două ore. Piesa a fost inspirată din ,I am a Pirate King’.