Restaurantul „Micului Paris” – Bistro Cișmigiu
CIȘMIGIU – BISTRO LA ETAJ DEVINE PRIMUL RESTAURANT DIN ROMÂNIA CONCEPUT SĂ RECREEZE, ÎN NUANȚE DE ROZ, ATMOSFERA DIN VREMURILE ÎN CARE BUCUREȘTIUL ERA SUPRANUMIT „MICUL PARIS”.
Facebook: Bistro Cismigiu
București – Lista restaurantelor cu adrese istorice din București se extinde de acum cu o destinație a cărei poveste a început în urmă cu 105 ani. Noul Cișmigiu – Bistro la Etaj are o capacitate totală – în interior și pe terasă – de 130 de locuri și este găzduit de ultimul etaj al hotelului Cișmigiu, situat pe Bulevardul Elisabeta, la numărul 38. Clădirea impunătoare datează din 1913 și rămâne în istorie ca adresa hotelului Palace, unul dintre cele mai moderne și mai spectaculoase hoteluri din Bucureștiul începutului de secol 20. Numele Cișmigiu apare în 1965 dată fiind vecinătatea cu prima grădină publică din oraș, locul unde se instalase și prima cișmea. Între 1980 și 1990, clădirea ajunge într-o stare deplorabilă iar după Revoluție aici este mutat căminul Academiei de Teatru și Film. În 1995, condițiile precare duc la închiderea definitivă a clădirii. Salvarea urmează de abia în 2012, o dată cu investițiile substanțiale făcute de noul proprietar, o companie de imobiliare din Spania. Hotelul Cișmigiu se redeschide într-o formulă modernă și elegantă, cu trimiteri spre vremurile în care bulevardul Elisabeta reprezenta centrul cinematografiei din Capitală.
Noul restaurant Cișmigiu – Bistro la etaj continuă povestea romantică a adresei istorice cu un concept unic pentru București. În spațiul luminos al etajului 6 cu vederi spre Centrul Vechi și spre Palatul Parlamentului, studioul de design PickTwo a luat ca sursă de inspirație designul romantic al începutului secolului trecut. Alături de tendințe din perioada în care Bucureștiul era supranumit „Micul Paris”, amenajarea restaurantului include declinări „chic” ale unor detalii regăsite în hoteluri faimoase din marile metropole europene. Mai mult, inspirația se leagă și de lumea filmelor clasice, în special forma și finisarea barului cu trimitere spre faimoasa peliculă Orient Express.
Cișmigiu – Bistro la etaj poate fi considerat drept primul restaurant roz din București dacă este luată în considerare ponderea culorii în contextul spațiului. În același timp, podeaua albă cu un desen „retro” reprezintă, de asemenea, un exercițiu reușit de design, la fel și îmbinarea accentelor aurii, de la corpurile de iluminat și mobilierul de terasă, până la diversele obiecte de decor. Pe pereții restaurantului se găsesc 11 lucrări de artă realizate special în tema locului de Andrei Măceșanu, un tânăr artist din România.
Cișmigiu – Bistro la Etaj are misiunea să impresioneze încă de la prima vedere dar fără a prejudicia atmosfera relaxată Smart Casual, dictată de proprietarul și operatorul Stadio Hospitality Concepts (SHC). Toate locurile din interior și de pe terasă sunt gândite pentru a fi compatibile cu un public variat și cu diferite ocazii, de la întâlniri de afaceri și până la mese de familie. Spațiul este gândit să găzduiască evenimente de orice tip la orice moment al zilei.
Meniul scurt îmbină originile francofone ale adresei istorice cu rețete reinterpretate în spiritul restaurantelor din grupul SHC. Pentru a completa aerul delicios al interiorului, preparatele fac un tur al celor mai faimoase bucătării din lume și pun un accent special asupra ideii de bistro autentic. Pentru deserturi, Cișmigiu preferă prăjiturile de laborator pentru care a ales ingrediente savuroase precum ciocolata neagră, mango, nuca de cocos și fructul pasiunii.