Hotelul Britania: clădirea cu cea mai scurtă existență din istoria Capitalei

Hotelul ,Britania’ a fost clădirea cu cea mai scurtă existență din istoria Capitalei. Clădirea a fost construită în 1920, pe colțul bulevardului cu strada Biserica Enei.

Primul bloc Bavaria a prins viață chiar la intersecția bulevardului Brătianu (actual Bălcescu), cu strada Edgar Quinet. Din păcate, locația a avut de suferit tocmai pentru că s-a ridicat pe rămășițele casei lui Emil Protopopescu Pache.

Deși a fost o clădire cu o arhitectură deosebită ce deținea două turnuri, nu mai există foarte multe detalii despre aceasta. Din păcate, în ziua de 29 decembrie 1932 ultimele etaje și turnurile au fost grav afectate de un incendiu puternic.

Nu au fost găsite atunci cauzele exacte ale flăcărilor, dar s-a bănuit că totul ar fi început din cauza unor sobe supra încălzite.

Clădirea a fost ulterior renovată în linii mari, dar a urmat să fie demolată în anul 1940 din cauza stării avansate de degradare în care se afla. În locul său parcă ,blestemat’ a fost construit blocul ,Dunărea’, care s-a spulberat la cutremurul din 1977.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments