Palatul Telefoanelor: povestea primului zgârie-nori din România

Palatul Telefoanelor este un punct de reper pentru cei care stau în București de ani buni sau care s-au născut aici. Clădirea este cunoscută drept primul zgârie-nori din România și se află în Centrul Capitalei, pe Calea Victoriei.

Palatul Telefoanelor are o înălțime de 52.5 m și a fost construit între anii 1929-1934 într-un stil american. Construcția chiar a reușit să înregistreze o premieră, fiind prima clădire înaltă cu schelet metalic din România.

Unul din arhitecții săi (Edmond van Saanen Algi) este autorul mai multor clădiri reprezentative din Capitală precum Academia de Studii Economice.

Din păcate, structura sa a fost afectată de mai multe evenimente de-a lungul timpului: bombardamentul aliaților din 1944, cumtremurele din 1940, 1977, 1986 și 1990.

Palatul Telefoanelor a fost cea mai înaltă clădire din Bucureștiul din anii ’30 până în anii ’70, moment în care a apărut Hotelul Intercontinental. Cu toate astea, ani buni au trecut, iar farmecul palatului rămâne intact în amintirea tuturor.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments