Ce mâncau românii pe vremea lui Nicolae Ceaușescu: meniul făcut cu ajutorul rației pe lună

Deși pare greu de crezut pentru unii tineri din ziua de astăzi, mâncarea în perioada regimului comunist era privită altfel. Cum reușeau să se gospodărească românii?

Carnea era un produs rar pentru oameni, iar atunci când apărea în magazine cetățenii erau nevoiți să stea la cozi interminabile pentru a achiziționa tacâmuri de pui sau pui foarte mici care veneau ambalați câte doi în pungă.

Cu toate astea, oamenii au reușit să fie din ce în ce mai creativi și au inventat șnițelele din parizer bine cunoscute pe vremea dictatorului, în lipsa pieptului de pui sau a porcului.

De asemenea, pe rafturile magazinelor se mai găseau salamul de soia, ouă în cartoane de 30 de bucăți (multe din ele sparte), creveți vietnamezi, chipsuri din creveți sau lactate.

Micul dejun era de cele mai multe ori unul sărăcăcios format din ceai și o felie de pâine cu gem/dulceață sau o cană de lapte pentru copii.

La prânz, majoritatea gospodinelor găteau supe sau ciorbe în casă, iar la felul al doilea o salată de cartofi în care puneau: ouă, măsline, ceapă, ulei, oțet, sare și piper.

De asemenea, un alt preparat iubit și atunci era salata de vinete care era adaptată după posibilități, adică fără maioneza care se făcea din ulei și ouă.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments