Victor Noir: jurnalistul ucis de Prințul Pierre Napoléon Bonaparte

Victor Noir își doarme somnul de veci în cimitirul parizian Pere Lachaise, acolo unde se află și o statuie a sa care este des vizitată de curioși din toată lumea datorită poveștii sale tragice și bizare.

Victor Noir era un tânăr obișnuit care s-a întâmplat să fie la locul nepotrivit în momentul nepotrivit, ajungând să fie cunoscut abia după deces. Acesta lucra ca ziarist ucenic pentru publicația La Marseillaise în Parisul secolului XIX.

În timpul acela, proprietarul ziarului și editorul au intrat într-un conflict uriaș cu Prințul Pierre Bonaparte, strănepotul lui Napoleon Bonaparte și vărul împăratului Napoleon al III-lea. Editorul ziarului l-a trimis pe Victor la casa lui Bonaparte pentru a rezolva conflictul, dar și pentru a-i trimite prin intermediul lui o provocare la duel.

Prințul a refuzat provocarea și a spus că vrea să se dueleze doar cu proprietarul ziarului. În timpul discuției, Pierre și-a scos pistolul într-o altercației și l-a împușcat din greșeală pe Victor.

Publicul a fost înfuriat la scurt timp după ce s-a auzit de tragedie că un membru al familiei imperiale a ucis un jurnalist, motiv pentru care în ziua înmormântării tânărului aproximativ 100.000 de oameni au venit la locuința sa din Neuilly pentru a-și lua adio.

La 20 de ani de la moartea lui, sculptorul francez Jules Dalou a primit sarcina de a crea o sculptură de bronz în mărime naturală care să îl afișeze pe Victor exact în momentul morții sale. Statuia este și acum atracție pentru cei mai mulți turiști care se pare că nu l-au uitat nici în zilele noastre.

Statuia lui Victor Noir
0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments