Câți fumători are România și de ce se apucă oamenii de acest viciu?

Majoritatea oamenilor au încercat măcar o dată în viață să fumeze, iar mulți dintre ei au descoperit o iubire aparte pentru acest viciu deloc sănătos. Deși un număr mare dintre ei consideră că pot renunța ușor la acest obicei, lucrurile se complică atunci când sunt nevoiți din diverse motive să facă asta. Iată explicația unui specialist despre motivul pentru care românii fumează!

Centrul de cercetare italian EURIPES a făcut o cercetare în privința fumatului în mai multe țări din UE. Din păcate, România are un record negativ în dreptul numărului de persoane care adoră acest viciu.

Specialiștii au subliniat că nu mai puțin de 32.3% din populație fumează. În timpul acesta, dr. Monica Marc a vorbit despre motivele pentru care cei mai mulți s-au apucat de tutun.

,,Motivele pentru care o persoană inițiază consumul de tutun sunt variate. De cele mai multe ori, din cauza anturajului și continuă deoarece se instalează dependența. Un factor important este influența mass-media, care poate promova mesaje anti sau pro consumului de tutun și mesajele influencerilor”, a susținut aceasta.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments