Cea mai veche cafenea din lume: singura care permitea accesul femeilor

Cafeneaua Florian a ajuns la urechile multora, iar turiștii străini care vizitează Veneția vin în special în Piața San Marco măcar pentru a o vedea.

Locația a fost deschisă în data de 29 decemnrie în 1970 de Floriano Francesconi, ca „Alla Venezia Trionfante” (Triumfătoarea Veneţie), dar peste ceva timp clienții au botezat-o ,,Caffe Florian”, în onoarea patronului.

Aceasta are trei secole de existență și nu s-a oprit niciodată din funcțiune. De asemenea, Caffe Florian este considerată cel mai vechi local din lume dedicat exclusiv servirii cafelei.

Locația a surprins decăderea Serenissimei Republici a Veneției, iar în interior a adăpostit răniții în timpul revoltelor din 1848.

Mai mult decât atât, deținătorul ei se poate lăuda cu faptul că locației i-au călcat pragul personalități precum: Lord Byron, Percy Bysshe Shelley, Charles Dickens, Ernest Hemingway, Charlie Chaplin şi Andy Warhol, politicieni şi vedete.

Ea surprinde astăzi și prin faptul că în 1720 era singura cafenea care accepta și femei, fiind astfel un teren de vânătoare pentru Casanova. Acum, Caffe Florian găzduiește evenimente culturale de înaltă ținută, întâlniri și discuții despre artă și cultură.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments