Detalii despre Vatra Luminoasă: cartierul pentru nevăzători

În partea de est a Capitalei se află zona Vatra Luminoasă. Cartierul este în sectorul 2 și este așezat de o parte și de alta a străzii Vatra Luminoasă, care are la nord șoseaua Iancului, la sud strada Maior Coravu, la vest șoseaua Mihai Bravu și la est bulevardul Pierre de Coubertin.

Cartierul a fost construit în primii ani după al doilea război mondial de către comuniști, au susținut unii locuitori. Cu toate astea, istoria spune altceva:

,,La 10 noiembrie 1938, bucurestenii au participat la inaugurarea celor 75 de locuinte noi pentru muncitori, construite in Vatra Luminoasa, si la punerea pietrei fundamentale a unui grup de alte 50 de locuinte, de catre Casa Constructiilor, cartierul extinzandu-se cu timpul si devenind una dintre asezarile civilizate ale Capitalei, prin inlocuirea caselor modeste cu prispa si cerdac.”

Regina Elisabeta chiar avea în plan să facă un cartier special pentru nevăzători din Vatra Luminoasă, astfel că design-ul era unul simplu, casele erau mici și cochete, iar străzile nu foarte întortocheate. Cu toate astea, ideea nu a mai ajuns la lumină.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments