Zilele sculpturii București: expoziție contemporană, pop-up cinema și masă rotundă

Filiala de Sculptură București a Uniunii Artiștilor Plastici din România organizează în perioada cuprinsă între 18-29 aprilie evenimentul dedicat sculpturii contemporane. Evenimentul va avea loc la Combinatul Fondului Plastic și se află deja la a treia ediție.

Zilele sculpturii București sunt organizate în semn de recunoștință pentru contribuția sculptorilor români la îmbogățirea culturii și patrimoniului național.

Evenimentul este dedicat sculpturii cu toate aspectele ce le cuprinde: de la diversitate și relevanță, la vulnerabilitate și acțiuni de protecție și conservare. De asemenea, perioada menționată aduce în același loc 31 de artiști români de renume, dar și pasionați care se află la început de drum.

,,În viața și lumea noastră atât de tulburată din punct de vedere tehnologic, politic, sociologic și ecologic, „situarea” este un concept care ne-ar putea ajuta să ajungem la o empatie socială multiculturală și universală, prin înțelegerea și acceptarea valorilor și a modului de viață ale celorlalți, prin intermediul propriilor experiențe personale.

Imaginea de bază pentru „situare” este figura mamei, eternul feminin, a cărei putere de a practica bunătatea și înțelegerea față de toate problemele și crizele societății și ale vieții, trebuie să fie o sursă de inspirație pentru noi toți.

Prin viziunea curatorială a unei expoziții de sculptură variate, re#situăriafective aduce laolaltă atât artiști mainstream cât și artiști emergenți, în care nu toți sunt neapărat sculptori profesioniști, dar drumul lor prin artele vizuale are legătură cu obiectul și tridimensionalitatea.”, Reka Csapo Dup, curator ZSB.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments