Blocul-turn Tehnoimport din București: clădirea cilindrică de zece etaje care a rezistat cutremurului din 1977

Clădirea deosebită cu o formă cilindrică de zece etaje și cu două corpuri laterale mai mici se află pe strada Doamnei și este încă încadrată în clasa I de risc seismic.

Construcția a avut de suferit în timpul cutremurului din București din 1977, dar totuși a rămas în picioare. Din păcate, urmele se pot vedea și astăzi sub forma crăpăturilor în formă de X de pe fațadă.

Amintim că blocul a fost construit în prima jumătate a secolului XX, în anul 1935, de către arhitecții Harry Stern, Rudolf Frenkel, Marcel Locar.

Mulți credeau că locația nu o să mai fie în prim-plan vreodată, dar iată că Primarul Capitalei a anunțat în vara anului trecut că sunt în derulare contracte de expertizare pentru 9 clădiri din București, printre care se numără și monumentul istoric de pe strada Doamnei nr. 5.

„Continuăm expertizarea clădirilor cu risc seismic din București. Sunt în derulare contracte de expertizare pentru imobile aflate la următoarele adrese: Str. Doamnei nr. 3, Str. Doamnei nr. 5, str. Domnița Anastasia nr.5, str. Mihai Eminescu nr.173, str. Mihai Eminescu nr. 127, Intrarea Victor Eftimiu nr. 9, str. Blănari nr.11, str. Dacia nr.53 și Șos. Panduri nr.36”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

5 1 vote
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments