,,Glovo” pe vremea lui Ceaușescu. Cum comandau alimente și băutură?

Majoritatea oamenilor din zilele noastre s-au obișnuit cu confortul și cu anumite beneficii aduse de trecerea anilor și evoluția tehnologiei. Mulți dintre ei aleg să comande mâncare de la diverse localuri în zilele în care nu mai au energie să își gătească acasă sau vor doar să se răsfețe cu preparate făcute de un bucătar profesionist ori să-și simplifice ziua și să primească la ușă o comandă cu produsele de care au nevoie. Cum făceau asta românii în perioada comunismului?

Mulți se întreabă ce ar face dacă nu ar exista anumite beneficii din vremurile noastre precum comenzile rapide de mâncare, haine și diverse produse. Iată că în ani ’70 Clujul devenea notoriu pentru distribuția de produse.

Unii români au avut bucuria să simtă încă de atunci o astfel de inițiativă care să le salveze timpul. Mai exact, este vorba despre casa de comenzi a magazinului local ,,Magazinul Sora”. Într-o secvență din jurnalul sonor de actualități ,,Săptămâna în imagini – Carnet de reporter” din 1972 este relatat că românii puteau primi și sticle de lapte acasă.

,,Ciocolată aveți”

De asemenea, chiar și unii bucureșteni s-au bucurat de invenție și au încercat să facă mici comenzi în timpurile acelea.

„Stăteam la telefonul ăla câteva ore bune: suna veșnic ocupat. Era și normal, din moment ce un milion de alți bucureșteni făceau fix același lucru simultan cu mine: toți încercau să sune la casa aia nenorocită de comenzi. Spre capătul listei, după ce terminam cu alimentele principale, începeau adevăratele emoții.

Cu voce tremurândă întrebam: „Ciocolată aveți?” ”Avem, dar e chinezească și o dăm doar dacă luați și creveți”. Luam și creveți, ce era să fac? Pe vremea aia, dacă intrai într-un restaurant, nu puteai să comanzi, pur și simplu, apă minerală. Ți se răspundea: „Servim apă minerală doar dacă luați și vin”. În ton cu vremurile, dacă găseai ciocolată, ți se băgau pe gât și alte alimente care nu făceau vânzare atât de bună”, a relatat o bucureșteancă, pe site -ul Vice.ro, preluat de presa știridecluj.ro

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments