Soluțiile românilor la scumpirile record: ce alimente au început să cumpere mai des?

Scumpirea alimentelor îi afectează mult pe români. Din ce în ce mai mulți oameni încearcă să găsească variantele potrivite pentru a putea face economie în această perioadă greu încercată din punct de vedere financiar. Creșterile uriașe din magazine din ultimele luni i-au făcut pe mulți să își schimbe regimul alimentar.

Iată că românii au acum noi preferințe în această perioadă plină de scumpiri. Majoritatea dintre ei încearcă să economisească și renunță să mai pună în coșul de cumpărături mezelurile sau brânzeturile pe care în urmă cu ceva timp le aveau pe masă mai ales la micul dejun.

Singura soluție găsită de oameni este să înlocuiască untul cu margarina și salamul obișnuit din pachetul de la școală al copiilor cu parizer. Cetățenii nu mai sunt interesați de felul în care arată produsele, de producătorii lor sau de ingredientele de pe etichetă, așa că dau banii puțini pe care îi au pe produsele pe care și le permit.

Din păcate, tocmai aceste două alimente nu sunt deloc recomandate de specialiști. Poate nu mulți sunt conștienți, dar parizerul nu conține carne, ci este, de fapt, ”o pastă care include oase, măduvă osoasă, piele, nervi, vase de sânge și resturi de carne rămase pe oase (…) un amestec de mușchi și alte țesuturi care nu sunt în general considerate carne”, spune un specialist.

De asemenea, margarina este și ea un produs slab care nu aduce un aport în organismul celor mici care sunt și consumatorii cei mai siguri în familii fără putere financiară. Mai mult decât atât, consumul ei în cantități mari predispune la instalarea afecțiunilor cardiovasculare și perturbarea metabolismului lipidic.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments