Povestea Restaurantului ,Pescăruș’: a fost ridicat de nepotul lui Ion Creangă și era singurul loc unde se găsea Coca-Cola în comunism

Restaurantul Pescăruș a fost construit în Bucureștiul interbelic, în anul 1938, pe malul lacului Herăstrău. Cel care a pus bazele locației a fost nepotul marelui scriitor Ion Creangă, care era un arhitect important din acea perioadă.

Acesta a rămas până în zilele noastre un punct de atracție în spatele căruia se ascunde o poveste mai puțin știută de bucureștenii de astăzi. Localul a fost fondat în 1938, dar doi ani mai târziu a ajuns pe mâna statului și a devenit oficial preferatul membrilor de partid și al altor personalități din acea epocă.

Nicu Ceaușescu ajunsese rapid un client fidel al restaurantului și nu de puține ori a dat aici petreceri pline de aroganțe, timp în care lumea stătea cu orele la cozi interminabile pentru pâine și alte alimente date cu porția.

După Revoluție, ,Pescăruș’ s-a confruntat cu degradarea, dublată de faptul că este un monument istoric, lucru care a complicat eventualele restaurări. Cu toate astea, localul a prins o altă culoare odată cu modernizarea din 2015, care indica o atmosferă din noul secol de care toată lumea se putea bucura.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments