Care este legenda Sfântului Valentin?

Ziua Îndrăgostiților se apropie cu pași repezi, iar cei mai mulți amorezi abia o așteaptă pentru a-și arăta dragostea într-un alt context. Cu toate astea, puțini știu care este legenda din spatele Sfântului pe care îl sărbătoresc.

În fiecare an pe data de 14 februarie îndrăgostiții din lumea întreagă sărbătoresc ziua care le este destinată. Specialiștii au stabilit însă că nu există o dată clară în privința originii sale. Una dintre legende susține că în data de 14 februarie avea loc sărbătoarea romană Lupercalia.

Evenimentul era chair dedicat fertilității și a zeului agriculturii. Cu toate astea, mai este cunoscut că la finele secolului al V-lea în anul 496 d. Hr. Papa Gelasius I a decis ca ziua aceasta să fie dedicată martirului său Valentin care fusese executat.

Se mai știe și că Sfântul Valentin al Romei a existat ca persoană, fiind comemorat la 14 februarie, în calendarul romano-catolic. Bărbatul era o figură eroică, devenind în Evul Mediu unul din cei mai populari sfinți în zona anglo-saxonă.

De asemenea, în aceeași perioadă se credea că ziua de 14 februarie este ziua în care un nou anotimp își face simțită prezența, credință care s-a suprapus cu Ziua Sfântului Valentin, sfântul care protejează îndrăgostiții și viața care prinde alt contur în mintea celor care iubesc și sunt iubiți.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments