Bucharest Tech Week 2023: astăzi a avut loc deschiderea oficială a festivalului de tehnologie și inovație

Astăzi, 22 mai, a avut loc deschiderea oficială a Bucharest Tech Week. Prima zi a marcat evenimentul denumit ,Innovation Summit’, unde au participat reprezentanți ai autorităților și speakeri internaționali care au susținut prezentări și demonstrații.

Amintim că primele cinci zile sunt organizate sub numele Business Summits, fiind dedicate conferințelor nișate ce sunt concentrate pe Inovație, HR, Retail, Java și Software Architecture.

În prim-plan s-au regăsit ochelarii virtuali care facilitează proiecțiile 3D în medicină și industria automobilelor de ultimă generație.

,,Ochelarii virtuali prezintă o realitate augmentată care prezintă un strat peste ceea ce vedem normal spre deosebire de realitatea virtuală unde ești complet izolat într-un mediu virtual. Noua pereche este un hybrid care prezintă o hologramă care se plasează în mediul fizic.

Mai exact, obiectul poate fi văzut în mediul în care te afli, fiind vorba de niște pixeli. Ei pot fi folosiți pentru a face un prototip de produs. Dispozitivul are nevoie de pregătirea datelor cu toate obiectele mecanice care se regăsesc în realitate. De asemenea, produsul este foarte folosit pentru medicină sau pentru industria automobilelor, totul realizat 3D”, a declarat reprezentantul Bosch prezent în cadrul festivalului.

,,Suntem parteneri ai Bucharest Tech Week, eveniment inspirat de către Bosch și ne face plăcere să ne alăturăm pentru al doilea an acestui eveniment. Suntem prezenți în cadrul summit-urilor și în cadrul evenimentului de la Romexpo (expoziția pentru tehnologie cu acces pentru publicul larg).

Noi reprezentăm centrul de inginerie Bosch, suntem localizați în Cluj-Napoca și în București, iar motivul pentru care ne-am alăturat acestui eveniment este că ne dorim să susținem aducerea tehnologiei și accesibilitatea ei în fața publicului”, a afirmat Flavia Bucerzan, reprezentant Bosch România.

Mai mult decât atât, la primul Summit din cadrul festivalului de tehnologie s-a alăturat și de această dată echipa Google din Capitală.

,,Este un eveniment la care participăm de mulți ani pentru că simțim că aduce un spirit de inovație și colegialitate între sectorul privat și cel public în care găsim modalitatea de a povesti cu companii din întreaga țară, mediul antreprenorială și nu numai despre cum putem crește domeniul tehnologiei în produsele din România.

În domeniul Google din București avem cel mai mare sediu de dezvoltare wearable technology din Europa, specialiști din software sau IT care creează experiențe pentru diverse produse.

De asemenea, încurajăm ceea ce înseamnă spiritul de inovație și de design și ne bucurăm că putem construi produse care sunt folosite la nivel global”, a declarat reprezentantul Google prezent la Bucharest Tech Week.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments