10 lucruri interesante despre Bulldog Francez


Acești câini drăguți se bucură de o revenire serioasă in topul cateilor. Este cea de-a patra rasă de câini cea mai populară din America.

1. Bulldogul Francez are originle tocmai in Anglia

Originile bulldogului francez nu sunt cercetate asa de bine, dar cele mai multe informatii ne duc catre bulldogul englez. Producătorii de dantelă din Anglia au fost atrași de versiunea de jucărie a câinelui și aveau să folosească puii mai mici ca încălzitori în timp ce lucrau. Când industria dantelelor s-a mutat în Franța, și-au luat câinii cu ei. Acolo, probabil că Bulldogi Englezi s-au reprodus cu Terrier pentru a crea „bouledogues français”, sau Bulldog-ul Francez cum se spune la noi.

2. Sunt o companie placuta

Ei sunt foarte prietenosi si afectuosi cu stapanul motiv pentru care au fost crescuti ca si caini insotitori. Desi in majoritatea timpului dorm, acestia sunt foarte prietenosi si cu alti caini. Nu au nevoie neeaparat de prea mult spatiu, ei se pot simti confortabil si intr-un apartament mic.

3. Nu pot inota

Ca urmare a formei lor si a capului, bullodgul francez nu poate inota, astfel incat planifiecarea unei excursii pe malul marii alaturi de prietenul vostru blanos l-ar putea face sa se simta dat la o parte.

4. Zborul este o problemă pentru ei.

Bulldogii Francezi sunt o rasa brahicefalica, ceea ce inseamna ca au caile respiratori mult mai mici decat alte rase. Acest aspect poate duce la o varietate de probleme de respiratie pentru ei. Aceasta structura faciala, insotita de stres foarte ridicat si temperaturi inconfortabil de calde, pot duce la situatii fatale pentru ei. Multe rase, cum ar fi bulldogii si puggi, au pierit in timp ce zburau, asa ca, prin urmare, multe companii aeriene le-au interzis.

5. Sunt buni babysitters

Un pui urangutan in varsta de cateva lui pe nume Malone a fost abandonat de mama sa la o gradina zoologica din Anglia. Din fericire, un bulldog francez, in varsta de 9 ani, pe nume Bugsy, a intervenit si a avut grija de cel mic. Cei 2 s-au imprietenit rapid, devenind virali, avand grija de pui pana acesta s-a facut mare si s-a putut intoarce la gradina zoologica pentru a supravietuii singur.

6. Sunt sensibili la critici/certuri


Francezii sunt foarte sensibili, așa că nu iau criticile/certurile ușor. Daca cel mic este certat devine agitat si face plimbari dintr-un colt in altul nejustificate. Asa ca aveti grija la felul cum ii spuneti ca ceva nu a facut bine! Acestia vor intelege mult mai repede daca li se explica cu frumosul!

7. Ei pot „sa vorbeasca”

S-ar putea ca bulldogii francezi sa nu latre foarte mult, dar le place „sa vorbeasca”. Folosind un sistem complex de latrat, cainii pot transmite iluzia propriului limbaj. Uneori chiar vor canta impreuna cu tine in masina!

8.Au 2 feluri de urechi.

Initial, bulldogii frencezi aveau urechi in forma de trandafir, simliar cu ruda lor mai mare, bulldogul englez. Crescatorii englezi au referat mult forma, dar crescatorii americani le-au placut urechile stil „liliac”. In 1897 un Bulldog cu urechiuse tip „trandafir” a fost prezentat la Westminster Kennel Club, americanii au fost foarte suparati

9. Cei mai multi dintre ei sunt nascuti artificial

Datorita proportiilor lor neobisnuite, cainii au mici probleme in a se inmulti. Drept urmare, o mare majoritate a lor sunt creati prin inseminare artificiala. In timp ce aceasta masura face ca pretul unui blanos sa fie ceva mai piperat, acest lucru permite crescatorilor sa verifice eventualele probleme in timpul procesului.

10. Celebritatile iubesc Bulldogeii

Buldogeii fac o multime de aparitii in tabloide. Celebritati precum Lady Gaga, Hugh Jackman si The Rock au fost vazute cu toii cu acesti blanosi minunati. Chiar si Leonardo DiCaprio are unul, numit in mod adecvat Django.

Distribuie pe:

Redactie

Orasul Bucuresti prezentat altfel! Aici poti gasi evenimente, cafenele, locatii, fotografii, oameni si idei frumoase, prezentat de tineri pentru tineri !

You may also like...