Beneficiile sapunului cu Aloe vera

Da, titlul este corect dar hai sa incepem cu inceputul dupa vom trece la explicatii.

Astazi este vorba despre Veloudin si despre cum fac ei sapun natural din Aloe vera si nu numai.

Totul a început de la o plantă mică de Aloe vera într-un vas, cu mulți ani in urma în Bruxelles. Vasul a devenit prea mic pentru o singură plantă care se multiplica și de-a lungul timpului, zeci de vase cu plante au invadat toate pervazele ferestrelor. ‘Supraproducția’, o problemă de spațiu în primul rand, a impus măsuri de ‘reglementare’ și astfel au apărut în anul 2016 primele săpunuri cu gel proaspăt de Aloe vera. După consultarea tuturor cărților disponibile în librăriile Filigranes și Waterstones, formula s-a îmbunătățit, fiind astazi un săpun cu indici de calitate care se încadrează pefect in limitele recomandate.

Când proiectul a devenit realitate, a apărut necesitatea unei surse de Aloe vera cu rădăcini în pământ fertil. Am găsit această plantă miraculoasă în insula însorită a Cretei, crescând pe un pământ îmbogățit cu compost de Aloe vera.

Gelul de Aloe vera are o reputație excelentă, fiind folosit de mii de ani în domeniul terapeutic și estetic.

Cele mai vechi atestări despre virtuțile fabuloase ale acestei plante au fost înscrise in tablițele sumeriene. Mergând pe firul istoriei, Papirusul Ebers, un tratat medical din Egiptul secolul al XVI-lea î.e.n. menționează proprietățile laxative ale plantei.

Reginele Egiptului, printre care Nefertiti și Cleopatra, și-au datorat în mare parte frumusețea lor proverbială utilizării în cosmetica lor a acestei plante miraculoase.

În secolul al III-lea î.e.n, Alexandru cel Mare este convins de Aristotel, mentorul sau, să cucereasca insula Socotra care avea reputația de a găzdui o multitudine de specii de plante printre care si Aloe vera, ce s-au dovedit a fi de o miraculoasă utilitate în tratarea rănilor în zboaiele timpului.

Din această enumerare nu poate lipsi Avicena, medic si filozof celebru în jurul anului 1000 e.n care aminteste Aloe vera în scrierile sale, o piatră de hotar în istoria medicinei.

În  Evul Mediu, reputația Aloe vera era deja consolidată, planta fiind deja recomandată și larg utilizată în farmaciile timpului.

La începutul secolului XX, aloe vera a început să fie cultivată pentru a satisface nevoile industriei farmaceutice.

Distribuie pe:

Redactie

Orasul Bucuresti prezentat altfel! Aici poti gasi evenimente, cafenele, locatii, fotografii, oameni si idei frumoase, prezentat de tineri pentru tineri !

You may also like...