Ce se ascunde sub București?

Pe lângă rețeaua de transport subteran, orașul București ascunde multe alte lucruri în adâncul acestuia.

Capitala României ascunde în adâncul acestuia o rețea subterană pentru metrou de aproximativ 70km lungime. Asta știe toată lumea.

Știați că orașul București ascunde o adevărată rețea de catacombe?

Bucureștiul este un oraș cu o istorie destul de interesantă… ce ascunde multe secrete.
Prima rețea de catacombe a fost construită la începutul secolului al VIII-lea de către boierii și negustorii ce voiau să își ascundă de ochii tâlharilor ce atacau Bucureștiul,bunurile de valoare și avuțiile. Catacombele sunt întinse pe o distanță impresionantă, având trei puncte strategice: Centrul Vechi, Mitropolie și Cișmigiu.

Sursa foto: vice.com

Din obsesia pentru putere și siguranță, Ceauseșcu a ordonat construcția mai multor tuneluri și adăposturi antiatomice. La Piața Revoluției  exista o rețea de catacombe prin care puteai naviga cu barca, deoarece, prin ele trecea un râu subteran. Majoritatea tunelurilor aveau legătură directă sau indirectă cu mai multe obiective din oraș, cum ar fi clădirea ASE, Casa Enescu, Opera Romana și așa mai departe.

Casa Poporului are cel puțin 7 etaje în subteran, și multe tuneluri de fugă dar și buncărul antiatomic, o incintă cu pereţi groşi de 1,5 metri, acoperiţi cu o placă de eclatare, care nu poate fi penetrată de radiaţii.

Sursa foto: Mediafax.ro

O altă poveste, este aceea a metroului secret de sub Casa Poporului. Foști angajați de la Metrorex au declarat că ar exista un astfel de tronson, doar pentru a fi utilizat de Ceaușescu și de alți oficiali ai regimului comunist de până în 89.

Sursa foto: Mediafax.ro

Voi ce credeți? Știți și alte secrete ascunse ale Bucureștiului?

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

Redactie

Orasul Bucuresti prezentat altfel! Aici poti gasi evenimente, cafenele, locatii, fotografii, oameni si idei frumoase, prezentat de tineri pentru tineri !

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fotograf Nunta Bucuresti
Fotograf Nunta Bucuresti
4 years ago

Foarte interesant!