Cel mai nedrept caz din istoria justiției din România: Marcel Țundrea a făcut 12 în închisoare fără să fie vinovat

Cazul Țundrea a rămas în prim-plan drept cea mai mare eroare judiciară din istoria modernă a României. Marcel Țundrea a executat 12 ani de închisoare nevinovat, după ce a fost acuzat de o crimă pe care nu a comis-o.

Totul a început în anul 1992, când o fată în vârstă de 13 ani din satul Pojogeni, județul Gorj, a fost găsită fără suflare pe malul unui pârâu din localitate. Aceasta avea capul spart cu o piatră, iar medicii au observat ulterior că fusese și violată. Marcel Țundrea a fost atunci primul suspect pentru că era vecinul ei.

,,I s-au luat niște declarații unei bătrâne care a spus că i se pare că l-a văzut pe Țundrea la locul faptei. Singurul lui ghinion a fost coincidența de grupă sanguină. El avea A2, tot A2 avea și victima. Această tehnică înapoiată l-a adus pe Țundrea după gratii”, a explicat Liliana Clima, avocatul lui Marcel Țundrea.

Bărbatul a fost arestat și trimis în judecată sub ancheta condusă de procurorul Ion Diaconescu. La 12 ani de la condamnare, s-a aflat însă adevărul. Procurorul Emil Moța a dat curs cererii lui Țundrea și astfel a fost efectuat testul ADN în cazul inculpatului. În România, acest test s-a putut efectua în mod oficial abia după 2002.

Cel din urmă a fost eliberat în 2004, iar în 2007 avea să moară din cauza unei afecțiuni pulmonare pe care ar fi căpătat-o în spatele gratiilor.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments