Cosmonautul Dorin Prunariu și Project Managerul ESA Ian Carnelli explică elevilor din București cum ne apărăm de asteroizi

Evenimentul special organizat pentru pasionații de astronomie este deschis tuturor elevilor vorbitori de engleză care sunt interesați de spațiu. Fundația ,Asteroid’ din Luxemburg în colaborare cu Școala Primară ,Pick Me Academy’, colegiul Național ,Mihai Viteazul’ (București) și Liceul Teoretic Național îi aduc pe singurul cosmonaut român și managerul de misiune ESA împreună pentru a discuta cu tinerii de astăzi despre asteroizi.

Întâlnirea spectaculoasă are loc pe 10 mai, între orele 10:00 – 11:30, la Liceul Teoretic Național (Str. Buzești nr. 14-18).

În cadrul celor două sesiuni, astronautul Dumitru Dorin Prunariu și Ian Carnelli le vor explica învățăceilor rolul asteroizilor în formularea universului nostru, cum le putem folosi resursele sau cum putem deschide calea pentru explorări viitoare.

De asemenea, elevii vor afla direct de la expertul care conduce misiunea Agenției Spațiale Europene (ESA) despre cum descoperim și urmărim asteroizi, dar și cum ne putem proteja planeta de impactul lor.

Ziua Asteroidului este un program cofinanțat de UE și a fost posibil datorită Fundației ,Asteroid’ și Agenției Spațiale din Luxemburg. De asemenea, ea marchează conștientizarea asteroizilor și importanța lor.

Experți care participă la eveniment:

  • Dumitru Dorin Prunariu (astronaut)
  • Ian Carnelli (responsabil de programul de pregătire a viitoarelor misiuni ale ESA)
  • Alexandru Mironov (autorul a peste 1.000 de articole în cadrul revistei Știință și Tehnică)
0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments