Cum a luat naștere ,Vacanța Mare’: a fost cel mai iubit serial românesc de comedie

,Vacanța Mare’ se află în topul serialelor românești preferate de toți. Proiectul de televiziune a fost urmărit într-un număr mare de telespectatori încă de la prima ediție. Vacanța Mare a început ca un grup umoristic în 1988 format din: Dan Sava, Mugur Mihăescu, Radu Pietreanu, Felix Sava și Dan Ștefănescu.

Grupul trebuia să se formeze în 1987, dar s-a decis neoficial că anul următor este cel care le va aduce succes. Poate puțini știu, dar primul spectacol al artiștilor a avut loc într-o remorcă de tractor, când trupa era formată din patru.

În anul 1992, Felix Sava și Dan Ștefănescu au părăsit ,Vacanța Mare’, iar în 2007 mai rămăseseră doar Mugur Mihăescu, Radu Pietreanu și Florin Petrescu (Axinte), dar și colaboratorii: Iulian Ilinca („Frankfurt”), Emil Rădinoiu („Mitică”), Mirela Stoian („Lila”), George Robu („Romică”), Alexandru Conovaru (,,Vasile”), George Lungoci (,,Primarul”), Lucian Dragotă (,,Preotul”).

În toamna lui 1999 actorii au început să realizeze emisiuni săptămânale la Pro TV și să le fure zâmbetele românilor în serile de transmisie pe care și acum și le amintesc.

Edițiile aveau aproximativ o oră și erau în grilă la ore de maximă audiență, la final de săptămână. Spectacolul nu s-a terminat aici, pentru că în programă au intrat și alte emisiuni care îi aveau în prim-plan tot pe cei mai amuzanți actori de comedie:

Garcea
Leana și Costel
Crapu și Menumorut
Stăpânii manelelor
Boier Moflea și Vodă
Garcea agent secret
Noră pentru Leana
Inimă de oltean
Te vreau lângă Leana
I love Rumenia
Comoara din Sadova
Ungurul și ardeleanul

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments