De ce a dispărut cel mai mare rechin din istoria Terrei: nou studiu despre megalodon

Megalodon a rămas în istorie drept cel mai mare rechin care a existat pe Terra. Animalul era rapid și suficient de mare și puternic pentru a mânca o orcă în doar cinci mușcături. Un nou studiu arată că rechinul era mai impresionant decât se credea până acum. De asemenea, specialiștii au adus în prim-plan și motivul probabil pentru care a dispărut.

Otodus megalodon a dispărut în urmă cu 3.6 de milioane de ani, iar de-a lungul timpului chiar și fosilele gigantului au fost greu de găsit. Cu toate astea, cercetătorii au reușit să realizeze câteva studii pe câțiva dinți.

O echipă de cercetători condusă de Jack Cooper, paleobiolog la Universitatea Swansea, a pus bazele unui model 3D pentru a studia mai bine rechinul.

Oamenii de știință au dezvăluit astfel că megalodonul ar fi avut o lungime de aproape 16 metri și aproximativ 61.560 de kilograme.

Cei din urmă au mărturisit la finalul analizei că modelul 3D al rechinului conturează portretul unui „superpredator transoceanic”. Din fericire, nu există niciun pericol în această privință.

Dispariția sa a avut loc în același timp cu încheierea epocii în care temperatura globală a început să scadă. Înainte de schimbare, apele erau populate de creaturi impresionante precum: morse fără dinți, leneși acvatici sau balene pitice.

1 1 vote
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Black Seraph
Black Seraph
1 year ago

Motivul disparitiei, in episodul viitor