Expoziţia „Nicolae Grigorescu” de la MNAR se prelungeşte până la 24 septembrie

Muzeul Național de Artă al României a anunțat recent prelungirea perioadei de vizitare a expoziției ,Nicolae Grigorescu, pictor al ethosului românesc’.

Mai exact, bucureștenii și turiștii aflați în Capitală în această perioadă se mai pot delecta cu picturile celebre până duminică, 24 septembrie.

Amintim că în cadrul evenimentului va putea fi admirată lucrarea ,Bretonă lucrând’, care a lipsit ani buni din patrimoniul MNAR.

„Pentru prima dată după mai bine de 15 ani, Ministerul Culturii a achiziţionat, exercitându-şi dreptul de preempţiune, o operă de artă deosebită, care face parte dintr-un ansamblu de bunuri de patrimoniu cultural naţional retrocedate în natură moştenitorilor de drept, în urmă cu câţiva ani, de la Muzeul Naţional de Artă al României: tabloul „Bretonă lucrând (La fereastră)” a pictorului Nicolae Grigorescu, datând din perioada franceză (1876-1886).

Este un succes faptul că, astăzi, după 40 de ani în care s-a regăsit la Muzeul Naţional de Artă al României şi după alţi ani în care a făcut parte dintr-o colecţie privată ca urmare a retrocedării, lucrarea lui Grigorescu se întoarce în muzeu pentru a fi admirată de toţi iubitorii de artă.

Prin acest demers, reuşim nu doar sa reintroducem tabloul „Bretonă lucrând” în circuitul public, ci şi să începem să ne îndeplinim misiunea primordială, aceea de a proteja şi promova patrimoniul cultural naţional mobil”, a declarat Raluca Turcan, ministrul Culturii.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments