FOTO/ Proiect inedit în București. Cum arată dulapurile individuale securizate, tip locker, în care persoanele fără adăpost îşi pot depozita lucrurile

Primăria Sectorului 2 a instalat 20 de dulapuri individuale securizate, tip locker, unde persoanele fără adăpost își pot depozita lucrurile.

Proiectul „Perimetru de solidaritate”, în care Primăria Sectorului 2 este partener instituţional, a fost premiat zilele trecute de Ordinul Arhitecţilor din România.

Dulapuri individuale securizate, tip locker, în care persoanele fără adăpost îşi pot depozita lucrurile

Este un proiect inedit, prima iniţiativă de acest gen din ţară, care permite oamenilor fără adăpost să îşi depoziteze lucrurile şi să îşi încarce telefoanele în dulapuri securizate, tip locker, amplasate pe spaţiul public din Sectorul 2.

Pe lângă distincţia obţinută recent în cadrul Anualei de Arhitectură Bucureşti (Premiile AAB 2023), proiectul social din Sectorul 2 a mai fost premiat şi vara aceasta în cadrul Galei Premiilor Participării Publice.

„Este un proiect pentru persoanele fără adăpost. Mulţi, prea mulţi, îi numesc homleşi sau boschetari şi preferă să-i ignore sau să-i alunge. Şi puţini înţeleg ce se întâmplă când oamenii îşi pierd casa.

  • Odată ce nu mai ai casă, dormi pe unde poţi, nu mai ai unde să faci duş, nu mai ai unde să-ţi ţii hainele uscate, nu mai ai unde să îţi încarci telefonul. Asta înseamnă că nici nu te mai poţi angaja, aşa încât să-ţi permiţi să plăteşti o chirie, cu atât mai puţin să-ţi cumperi o casă. Şi aşa se intră într-o spirală care se agravează cu fiecare zi care trece.”, explică primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Dulapurile sunt amplasate în zona Armenească din Sectorul 2, la intersecţia dintre Bulevardul Carol I şi Strada Paleologu, pe un spaţiu public care era anterior abandonat.

Cele 20 de spaţii de depozitare au fost date în folosinţă persoanelor fără adăpost încă din primăvara anului în curs.

Pe lângă dulapurile individuale, beneficiarii dispun şi de mobilier urban precum bănci şi mese, o zonă cu vestiar, o zonă de avizier, o zonă pentru activităţi sportive care funcţionează simultan ca rastel de biciclete.

În schimbul acestui serviciu social gratuit, beneficiarii trebuie să se asigure că păstrează curăţenia în zona dulapurilor.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments