,,În căutarea lui Nemo”: povestea dramatică din spatele filmului animat

Cu siguranță majoritatea oamenilor au privit singuri sau alături de copiii din familie filmul animat ,,În căutarea lui Nemo”. Unii au vărsat câteva lacrimi pe parcursul aventurii peștelui portocaliu, iar alții au rămas cu multe semne de întrebare.

Totul începe după ce Marlin își pierde fiul la Marea Barieră de Corali, timp în care este ajutat de prietenii pe care și-i face pe drum. Marlin și Coral s-au mutat într-o casă nouă, bucurându-se de cei 400 de pui din ouă care așteptau cuminți să iasă afară.

Atunci, o baracudă apare din abis și le digeră toți puii în afară de unul, micuțul Nemo. Tatăl său îl pierde din vedere tocmai când vine momentul să meargă la școală, după ce acesta se avântă în larg către o barcă de pescuit și este luat captiv de un scafandru.

De aici, urmează o serie de aventuri până ca fiul să ajungă din nou acasă. Cu toate astea, puțini știu care este povestea dramatică ce se ascunde în spatele animației.

Mai exact, ,,nemo” înseamnă ,,nimeni”, ceea ce se traduce prin ,,în căutarea nimănui”, pentru că la bază este povestea unui tată care înnebunește după moartea fiului său și rămâne cu senzația că este pierdut, așa că îl caută veșnic.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments