Istoria Palatului Bragadiru: cea mai subestimată clădire istorică se află pe Calea Rahovei

Palatul Bragadiru este una din clădirile simbolice ale Capitalei, dar cu toate astea mulți au uitat de-a lungul timpului de importanța și frumusețea sa.

Dumitru Marinescu Bragadiru a început construcția impresionantă ce purta numele de ,Colosul’ în 1905 și făcea parte din complexul industrial al Fabricii de Bere și Conserve deținute tot de bărbat.

Proiectul clădirii a fost semnat de arhitectul A. Schucker și conținea o sală mare de bal care putea fi transformată în sală de teatru/concerte/spectacole, proiecții cinematografice, o bibliotecă, popicărie, magazine la parter și multe altele.

Planul era creat în stil francez, construit în panta Dealului Arsenalului, fost sediu al Băncii Bragadiru-Rahova. Din păcate, acesta a fost naționalizat de guvernul comunist în 1948, moment din care a început să poarte numele de Casa de Cultură V.I. Lenin.

De asemenea, Palatul a fost pe vremuri și Casa de Cultură a Sectorului 5, dar și Oficiul de Stare Civilă al Sectorului, iar din 2003 se află în posesia urmașilor lui Dumitru Marinescu Bragadiru, fiind transformat acum în local de evenimente.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments