Altceva despre Romania!

Cum a ajuns Romania de la cea mai bogata tara in resurse de aur, la cea mai blamata tara de proprii locuitori? Iata un top al lucrurilor altfel, dar tipic romanesti:

1.Ne putem lauda cu a 4-a cea mai mare retea de transport in comun din Europa si cu o retea la fel de bogata in ceea ce privesc autostrazile, dar numai in actele oficiale.

2. Limba Romana are o vechime de 1700 de ani, astazi cunoscuta mult mai bine in tari precum Franta, Italia, Spania datorita celor aproximativ 4,7 milioane de locuitori plecati din frumoasa Romanie.

3. Ne aflam in TOP 5 cele mai nepoluante tari din Europa. Inca nu stim daca acest lucru se datoreaza respectarii prompte a noilor reglementari privind emisia de noxe sau doar a industriei aproape inexistente comparativ cu Germania, o tara fruntasa din punct de vedere al poluarii, dar cu o economie infloritoare sustinuta industrial.

4. Suntem un popor bogat in folclor, criteriu ce ne aduce pe locul 58 ca cea mai buna tara din lume, totusi continuam sa avem o rata crescuta a sarciei, lucru ce ne impiedica ascensiunea in topul „Tarilor bune”.

5. Palatul Parlamentului din Bucuresti este a 2-a cea mai mare cladire din lume, dupa Pentagonul din Statele Unite. Probabil singurul lucru ce ne aduce intr-un clasament atat de aproape de SUA.

Daca iti place acest articol poti citi si: Ce se ascunde sub Bucuresti?

6. Biserica Neagra din Brasov are cea mai mare orga din Europa, dar si cel mai mare clopot din Romania, fapt ce va fi subclasat odata cu finalizarea Catedralei Mantuirii Neamului.

                       Biserica Neagra - Orga

7. Romania este una dintre cele mai bogate tari in resurse de aur, ea detine o rezerva de 103 tone, jumatate din ea fiind in mod paradoxal  in seifurile bancii Angliei din motive de securitate.

8. Suntem pe locul 9 in lume in ceea ce priveste productia de vin, bautura indragita de romani inca din stramosi.

9. Suntem singura tara din Europa unde mai exista bancnote din plastic. Unde mai pui faptul ca suntem singura natiune care ne-am numit bancnota „leu”, denumire total in antiteza daca raportam puterea acesteia cu cea a cunoscutului animal.

10. Unul dintre cele mai frumoase trasee montane Europene este circuitul Transfagarasan. Aici te poti bucura de cel mai bun bulz ardelenesc, un preparat traditional, asta daca ai incredere in vanzatorii ambulanti de pe marginea drumului.

                 Bulz Traditional Ardelenesc

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

Redactie

Orasul Bucuresti prezentat altfel! Aici poti gasi evenimente, cafenele, locatii, fotografii, oameni si idei frumoase, prezentat de tineri pentru tineri !

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments