Pe urmele Cinematografului Favorit: drum închis pentru amintirile bucureștenilor

Cinematograful Favorit a fost cândva unul dintre cele mai mari din București. Perioada comunistă a fost în special una înfloritoare pentru locație.

„Îmi aduc aminte că erau nişte cozi foarte mari la bilete. Şi filme româneşti, şi filme străine. Era singura modalitate pe vremea aceea prin care puteai să te mai distrezi”, își amintește un locuitor al cartierului Drumul Taberei (Sursa: digi24.ro)

Din păcate, cinematograful a devenit peste ani o ruină, dar a rămas un loc special pentru cei mai mulți care și-au vizionat acolo peliculele preferate.

„Era unul dintre cele mai frumoase cinematografe din Bucureşti. Şi arhitectura zonei era deosebită la vremea respectivă. Între timp, vedeţi că s-a cam ales praful”, spune un alt localnic.

În 2022, Primăria Sectorului 6 a primit trei oferte la licitația pentru finalizarea lucrărilor de consolidare, extindere și modernizare a locației, conform informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Cele trei oferte provin de la:

  1. Aedificia Carpați
  2. Asocierea ANSTHALL ACCENT (Leader), ALGORITHM RESIDENTIAL S3, Straco Holding, DSE CONSULTING SRL, CONCORDIA CON. STRADE S.R.L.,
  3. Asocierea SC PETCU CONSTRUCT SRL (Leader), IAMSAT MUNTENIA SA
0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments