10 curiozitati impresionante despre Romania

Cred ca fiecare dintre noi este curios sa stie cat mai multe lucruri despre Romania asa ca v-am pregatit astazi un top „10 curiozitati despre Romania„!

1. Turiştii pot zări cel mai mare mamifer al Europei
La cei aproape 635 kg, bizonul european a fost până de curând pe lista speciilor pe care de dispariţie, din cauza vânatului excesiv, dar în ultimii ani a fost treptat reintrodus în mediul lui natural, inclusiv în România. Tara deţine de asemenea, cea mai mare populaţie de urşi bruni din Europa.

 

2. Un cimitir foarte ciudat
Cimitirul vesel din Săpânţa este unic şi turişti din toată lumea vin la noi în ţară pentru a vedea monumentele funerare pline de haz şi crucile viu colorate.

4. In urma gasirii lui  detinem recordul pentur cel mai mare steag din lume
In anul 2013 romanii au tesut un tricolor de  aproximativ cinci tone, el avand  349 metri pe 227 metri pentru care s-au folosit aproape 71 km de material.

 

5. România este menţionată de mai multe ori în Cartea Recordurilor
Cel mai mare cârnat: peste 62 km; cel mai mare gulash, gătit la Baia Mare: 7200l; ING Asigurări de Viaţă a emis cel mai mare document legal: 9 metri pe 6 metri.

 

Daca iti place poti citi si: TOP 10 Fotografii de Apus

 

6. Bill Clinton si Jacquest Chirac sunt cetateti de onoare ai orasului Bucuresti

Presedintii S.U.A. si Frantei, Bill Clinton si Jacques Chirac, au devenit cetateni de onoare ai Capitalei, printr-o hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti din 10 iulie 1997.

Bill Clinton - Cetatea de Onoare Bucuresti

7. Stiloul inventat de Romani

Stiloul a fost inventat de  Petrache Poenaru

Petrache Poenarul - A inventat stiloul

8.Marea Neagra

Marea Neagră este unică pe Terra datorită celor două straturi de apă total diferite pe care le conţine: la suprafaţă apă mai dulce, iar la adâncime apă sărată.

Marea Neagra

9.Cel mai inalt copac din Europa

Cel mai înalt copac din Europa este un brad, care se găseşte în ţara noastră, în Valea Arţagului (unul din afluenţii Buzăului). Are peste 60 m înălţime.

Cel mai mare pom din europa

10. Catacombele de sub bucuresti

Pe langa reteaua de transport subteran, orasul Bucuresti ascunde in adancul ei o retea subterana pentru metrou de aproximativ 70km lungime.

metrou

Daca ti-a placut poti citi si: Altceva despre Romania!

 

5 1 vote
Article Rating
Distribuie pe:

Redactie

Orasul Bucuresti prezentat altfel! Aici poti gasi evenimente, cafenele, locatii, fotografii, oameni si idei frumoase, prezentat de tineri pentru tineri !

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments