La ce vârstă ești cel mai fericit?

Fundația Resolution a analizat mai bine noțiunea de fericire și modul în care este percepută de oameni. Mai mult decât atât, cercetătorii au încercat și să determine perioada vieții în care nivelul de satisfacție este cel mai ridicat.

Iată că acest prag se simte la sfârșitul adolescenței și în perioada care urmează imediat după împlinirea vârstei de 70 de ani. Un prim vârf există după împlinirea vârstei de 18 ani, atunci când există ,,curba fericirii”, ulterior sentimentul descrește continuu.

Specialiștii au dezvăluit și că la polul opus se află jumătatea anilor 50, ulterior curba începe să urce constant, iar mai apoi după jumătatea vârstei de 70 de ani coboară din nou.

De asemenea, cercetătorii au mai adus în prim-plan faptul că femeile au o mai mare satisfacție pentru viața pe care o trăiesc și văd totul mai colorat în comparație cu bărbații.

Cu toate astea, ele au spus că în timpul acesta există mai multă anxietate și un haos al sentimentelor în viața lor față de partenerii pe care îi au alături.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments