Viața unui pilot SMURD deasupra Bucureștiului

București – o amprentă de istorie veche de mai bine de 5 secole care a lăsat în urmă o imagine colorată în contrastul dat de fermecătorul crem al Micului Paris, de pătrunzătorul gri al unei epoci pe care mulți o doresc uitată și de verdele nesfârșit al pereților de sticlă ce îmbracă forme impunătoare: aceasta este capitala României privită zi de zi de oameni care o străbat pe sus – echipajele elicopterelor SMURD.

În alergarea noastră, nu putem să trecem cu vederea splendoarea unui teritoriu atât de frumos cum este cel al Romaniei, o țară care te copleșește de la Cazanele Dunării la minunata Bucovină, de la sălbatica Deltă până la Mureșul ce străbate granița de vest, o Românie pe care o iubesc, o respect și pe care nu încetez să o descopăr. În acest context, Bucureștiul este polul antropizat reprezentat de frumoasele clădiri în care s-au scris majoritatea filelor de istorie națională, orașul pe deasupra căruia avem onoarea și plăcerea să zburăm. Misiunea noastră o reprezintă salvarea persoanelor aflate în dificultate, o sarcină ce implică responsabilitate și concentrare permanentă, o misiune nobilă cu satisfacții nespuse! În cazul echipajelor care operează cu elicopterul aflat în București, aproape fiecare misiune se încheie cu un zbor de întoarcere la bază, fără pacient, un zbor în care ai ocazia să privești de sus toate părțile Bucureștiului cu antiteza specifică a unei mari metropole.

Bucuresti - Piata Victoriei

Viața unui pilot SMURD deasupra Bucureștiului

Bucuresti - Elicopter Smurd

Bucuresti - Elicoptere Smurd

Bucuresti - Piata Unirii

Bucurestiul vazut de sus

Spațiul aerian deasupra Bucureștiului este restricționat de la nivelul solului până la mai bine de 3000 de metri, iar pentru un survol peste București sunt necesare aprobări de exceptare de la M.Ap.N.. Zborurile umanitare efectuate cu elicopterele SMURD sunt singurele zboruri permise zilnic în spațiul aerian restricționat al Bucureștiului, un lucru esențial în scurtarea timpului în care pacienții ajung la spitalele din capitală.

De sus Bucureștiul este un oraș viu și fermecător, sărac dar mai ales bogat, vechi însă neobosit de nou, o casă pentru milioane de oameni care formează un cotidian definit de grabă. Prin fotografiile pe care le surprind, eu văd Bucureștiul ca fiind un obiect de artă care trebuie pus în valoare, o perspectivă optimă prin care poți să vezi ce poate nu ai observat în ceața de rutină, poți să descoperi frumusețea pe care poate nu ai vazut-o în graba alergării tale, poți să te oprești când treci pe acolo, să ridici ochii mai sus de nivelul telefonului mobil și să vezi că avem capitala pe care noi o facem frumoasă, o capitală a unei țări pe care trebuie să o iubim, căci merită!

5 1 vote
Article Rating
Distribuie pe:

Redactie

Orasul Bucuresti prezentat altfel! Aici poti gasi evenimente, cafenele, locatii, fotografii, oameni si idei frumoase, prezentat de tineri pentru tineri !

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments