Povestea doamnei cu umbrela din Cimitirul Bellu: statuia sa se află pe o alee principală

Există câteva statui impresionante în Cimitirul Bellu, iar printre cele mai misterioase se numără și cea a doamnei cu umbrela de pe o alee principală.

Toată lumea se oprește preț de o clipă să o privească și să o fotografieze, iar uneori are așezate la picioare garoafe și coronițe de iriși. Cu toate astea, puțini știu tragedia din spatele monumentului. Statuia o reprezintă pe Katalina Boschott, o guvernantă din înalta societate belgiană ce a venit în România în 1900.

Cea din urmă a avut grijă de copiii unui medic și era considerată iubita secretă a bărbatului. Cu toate astea, alții au mărturisit că erau doar zvonuri în legătură cu relația lor amoroasă.

Katalina a avut un trecut incert, dar se știe că în 1906 a suferit o criză de peritonită și a murit pe masa de operație.

Nu se știe exact dacă decesul a survenit în urma nepriceperii medicului care a efectuat operația sau în urma otrăvirii sale constante cu arsenic, lucru care era tot o speculație.

Un iubit îndurerat o îngroapă mai târziu în Cimitirul Bellu și îi ridică o statuie pentru ca toată lumea să o admire veșnic.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments