Premieră la Sala Atelier a Teatrului Național I.L. Caragiale: PERPLEX de Marius von Mayenburg

Premieră pe scena Atelier a Teatrului Național ,I.L. Caragiale’ din București. Piesa PERPLEX este tradusă de Elise Wilk și regizată de Ștefan Iordănescu.

Aceasta prezintă o comedie absurdă și suprarealistă în care lumea personajelor din prim-plan se destramă cu o viteză amețitoare, unde relațiile se dizolvă și se refac în mod surprinzător.

Iubitorii de teatru trebuie să știe că primele reprezentații vor avea loc în zilele de 10 și 11 mai (avanpremiera) și 17 mai (premiera). De asemenea, alte două reprezentații vor mai bucura spectatorii pe 3 și 22 iunie până la închiderea stagiunii.

  • Toate spectacolele încep de la orele 20:00.

Amintim că Marius von Mayenburg este un mare autor dramatic și regizor la celebrul teatru berlinez Schaubühne am Lehniner Platz.

,,Cred că datoria noastră este ca publicul să parcurgă toate etapele prin care patru actori, aflați într-o formă excepțională aduc în fața ochilor noștri o poveste despre lume și viață, despre ridicol si sublim, cu mijloacele curentului postmodernist în care, firește, nimic din ceea ce este nu vi se pare, în care teme din Pirandello, Brecht și Martin Crimp se înlănțuie într-o demonstrație aproape matematică despre lume, viață, teatru și zădărnicie. În aceste momente autorul a decretat că regizorul s-a retras.

Și așa trebuie să fie. Mi-ar plăcea totuși să-l regăsesc undeva la aplauze și să-i zăresc în ochi strălucirea triumfului actorilor de pe scenă. Pentru că trebuie să mai și contrazicem textul, nu?”, întreabă, retoric, regizorul.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments