Cele mai bune filme istorice: poveștile unor evenimente majore din lume

Majoritatea oamenilor adoră să se relaxeze alături de apropiați în fața unui film bun. Acesta poate fi și prilejul pentru o mică lecție de istorie care să îți ofere noi perspective. Iată care sunt cele mai bune filme din această sferă! Te vor face să înțelegi mai bine anumite perioade.

12 Years a Slave: pelicula îl are în prim-plan pe Solomon Northup, un bărbat de culoare care trăiește liber în New York în perioada de dinaintea Războiului Civil din SUA. La un moment dat, acesta se trezește drogat și închis într-o celulă a unui negustor de sclavi, iar toată viața sa prinde un contur tragic.

Spartacus: aici cinefilii pot vedea povestea spectaculoasă a sclavului rebel transformat în cel mai de temut gladiator al Imperiului Roman.

Hotel Rwanda: un bărbat încearcă să-și apere familia, iar la finalul aventurii sfârșește ca un adevărat erou, salvând peste 1.200 de oameni. Filmul este inspirat de o poveste adevărată al cărei erou este Paul Rosesabagina, un director de hotel care adăpostește peste o mie de refugiați amenințați cu moartea.

Lista lui Schindler: capodopera cinematografică a reușit să câștige șapte premii Oscar și să rămână cu siguranță veșnic în istorie. Filmul prezintă povestea lui Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist care reușește să salveze viețile a peste 1.100 de evrei în timpul Holocaustului.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments