Primul film horror românesc: povestea terifiantă din ,Zugun’

Un mic sat din Transilvania a devenit puncctul de întâlnire al pasionaților de filme horror. Acesta a marcat primele cadre dintr-un film de acest gen din România, lucru măreț pentru industria de la noi.

Povestea peliculei are la bază fapte reale. Mai exact, totul a pornit de la cazul paranormal al Eleonorei Zugun, care a fost ulterior supranumită ,fata diavol’ din Botoșani.

Despre ea s-au scris multe de-a lungul timpului inclusiv în presa internațională, iar nenumărați specialiști din alte țări s-au interesat de ,boala’ tinerei.

Fata s-a născut pe 24 mai 1913 în satul Talpa, dar a ieșit imediat în evidență din cauza puterilor sale complet neobișnuite care au venit în prim-plan când avea 7 ani.

Mai exact, se spune că aceasta putea controla unele obiecte sau chiar și oameni din preajma sa care își pierdeau mințile.

În copilărie, preotul satului a încercat să o exorcizeze, dar nimic nu a mers conform planului. Există și azi unele mărturii care contestă însă acțiunile sale, spunându-se inclusiv că totul a plecat doar de la imaginația unor săteni.

https://youtube.com/watch?v=1NWGgyAAoQI
0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments