Săptămâna Europeană a Mobilității 2023: ce filme de excepție pot vedea românii la Cineplexx Titan în perioada 16-22 septembrie?

Săptămâna europeană a mobilității care are loc în perioada 16-22 septembrie aduce noi proiecții care au ca tematică sustenabilitatea. În cadrul acestui eveniment școlile sunt invitate la filmele care pot fi vizionate la Cineplexx Titan, din București.

Amintim că proiectul multicultural EU Youth Cinema: Green Deal este coordonat în România de Asociația Culturală LET’S CEE Film Festival din Austria cu sprijinul ONG-urilor Urban Bike Revolution (Sibiu) și ENKIDU (București).

Primul film din cadrul proiectului este realizat de cicliștii amatori austrieci Dominik Bochis și Andreas Buciuman și arată povestea celor doi prieteni care parcurg cu bicicleta un traseu de 18.000 de kilometri și 19 țări.

Producătorul Josef Aichholzer menționează: „Într-o societate care se concentrează în mod sistematic pe norme, reguli și minimizarea riscurilor, ieșirea din convențional este o dorință cu care mulți dintre noi ne putem identifica”.

O altă creație este un scurtmetraj olandez cu subtitrare în limba română numit ,Picioarele Amsterdamului’, care aduce în prim-plan portretul celor mai autentici reparatori de biciclete din Amsterdam și activitatea lui Frans van der Meer de la magazinul său.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments